Naam

: MT940 Creator

Versie

: 2.07

Taal

: Nederlands / multilanguage

Laatste versie datum

: 7 juli 2024

Kosten:

Jaarlicentie voor € 36,00 exclusief BTW

 
Gratis uit te proberen. Gratis versie kan maximaal 5 regels omzetten.

 

Download 32 bits
 Download 64 bits

   Download 64bits universal

Download 64bits

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen

 

In het kader van een efficiënte boekhouding is het handig om bankmutaties te kunnen inlezen in een (online) boekhoudpakket. Vrijwel alle boekhoudpakketten lezen bankmutaties in met zogenoemde MT940 bestanden. Nagenoeg bij alle zakelijke bankrekeningen is er ook een mogelijkheid om bankmutaties te exporteren naar een MT940-bestand. Vanaf versie 2.0 kunnen ook CAMT053 gegenereerd worden.

Veel ZZP'ers en kleine ondernemingen maken echter geen gebruik van zakelijke bankrekeningen. Niet zakelijke bankrekeningen hebben het voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn dan een zakelijke tegenhanger. Echter de meeste niet zakelijke bankrekeningen bieden echter geen mogelijkheid om te exporteren naar MT940 bestanden. Deze rekeningen kunnen veelal alleen exporteren naar CSV.

De MT940 Creator speelt hierop in. Met de MT940 Creator kunt u CSV bestanden van o.a. ING-Bank, Rabobank, Triodus, KNAB-Bank, SNS en Leaseplanbank omzetten in een MT940 bestand. Daarnaast kunt u ook CSV bestanden van payproviders Paypal, Sisow, Buckaroo, PaySquare en Atos Worldline omzetten in een MT940 bestand.

Het programma is getest i.c.m. verschillende boekhoudomgevingen zoals o.a. BIZZcounter, Davilex Online, Exact Online, Minipak, Snelstart, InformerOnline, Reeleezee, AFAS(personal), Cash Software, E-Boekhouden en MoneyBird.

U kunt het programma downloaden en uitproberen om te testen of uw CSV bestanden naar behoren worden omgezet naar MT940. Zonder licentie kunt u maximaal 5 regels omzetten. Indien het programma naar behoren werkt kunt u een jaarlicentie aanschaffen voor € 36,00 exclusief BTW.

 

Werking

Met de knop selecteer bestand kiest u een CSV bestand welke u wilt inlezen. Indien u een CSV bestand inlees dan zal het programma na het selecteren aangeven van welke bank het is. Het programma gaat vervolgens na of het bankrekeningnummer reeds bekend is doordat hier eerder een CSV-bestand is ingelezen. Ook wordt nagegaan of er geen overlap is met eerder ingelezen mutaties. Indien niet eerder is ingelezen of indien er een overlap is dan krijgt u hiervan een melding. Indien een bankrekening of valuta niet ontleent kan worden uit het CSV bestand dan krijgt u een venster waar het verzoek is om een bankrekeningnummer in te geven.

Bij de eerste keer inlezen kunt u een begin- of eindsaldo ingeven.

Bij CSV bestanden waar niet het bankrekeningnummer blijkt en/of waar meerder valutas zijn opgenomen in het CSV bestand volgt een keuzescherm (bijvoorbeeld Paypal):

 

Geef/Kies hierin een rekeningnummer en/of valuta. In het geval van bijvoorbeeld Paypal geeft of kiest u een fictief rekeningnummer welke u ook in uw boekhoudpakket hanteerd voor de Paypalrekening (indien er met meerdere valuta gewerkt wordt via uw Paypal account dan dient u dus meerdere rekeningnummers aan te maken in uw administratie en voor iedere valuta op basis van hetzelfde csv bronbestand een aparte export te maken). 

 

U kunt in het menu instellingen kiezen welk soort MT940 / CAMT053 bestand er gegenereerd dient te worden. Het is een kwestie van testen om de juiste variant voor het juiste boekhoudpakket te krijgen: Hierbij heeft u de keuze uit:

 

 

- ING-Bank, standaard (bijvoorbeeld voor Moneybird en Snelstart)

- ING-Bank (mijn ING Zakelijk stijl), MT940s (bijvoorbeeld voor BizzCounter, Davilex en Exact)

- ING-Bank (IBP), structured (bijvoorbeeld voor SmartFMS)

- Uitgebreid GVC codes (bijvoorbeeld Domus 1000/4000)

- Volksbank (Duitsland, GVC codes)

- SEPA MT940S (Rabobankstijl  (voor bijvoorbeeld Davilex en Exact)

- KNAB Bank unstructered en structured

- ASN Bank

- Triodus Bank

- Deutsche Bank (NL)

- ABN-AMRO unstructured (o.a. AFAS personal)

 

Naast een MT940 bestand kunt u ook een CODA bestand (België) maken,OFX (Open Financial Exchange) of CAMT053 bestand. 


U kunt met het vinkje bij 'Splitsen per maand' ervoor zorgen dat er per maand een MT940 / CAMT053 bestand wordt aangemaakt.

Vervolgens kiest u 'Opslaan als'. U kiest vervolgens een locatie om uw MT940 bestand op te slaan en geeft hier een naam aan. Het MT940 bestand wordt genegereerd en wordt ook aan u getoond in kladblok. U kunt het MT940 bestand nu inlezen in uw boekhoudpakket, zoals bijvoorbeeld BIZZcounter.

Bij het opslaan van het MT940 bestand wordt direct het eindsaldo door het programma op uw computer weggeschreven zodat dit bij de volgende conversie van het betreffende bankrekeningnummer als beginsaldo wordt gebruikt.

 

Door bij het importeren het vinkje converteer valuta aan te zetten heeft u ook de mogelijkheid om om te rekenen van de ene naar de andere valuta. U krijgt dan een pop-up waar u de wisselkoers en doelvaluta kunt ingeven.

 

Het is ook mogelijk om omschrijvingen uit te zetten, of een lagere prioriteit te geven (zodat ze achteraan komen) of als end to end referentie aan te wijzen. Zet daarvoor, voordat een CSV/EXCEL bestand wordt geselecteerd, het vinkje 'Omschrijvingen instellen' aan.

 

Vanaf versie 2.03 kun u ook middels shell command prompt een instructie doorgeven aan het programma om een MT940/CAMT bestand te maken. Het programma gebruikt dan de ingestelde export soort zoals ingesteld:

-e van export

sourcefile: locatie bronbestand

vervolgens een comma gevolgd door targetfile: locatie export bestaand. Daarnaast optioneel bankrekening meegegeven middels bankacc. Ook kan optioneel de valuta worden aangepast met bankcur en ook kan een kolom in CSV / excel aangewezen worden als EREF kolom. Voorbeeld:

MT940 Creator.exe -e sourcefile=F:\test\test2.csv,targetfile=F:\test\test2.txt,bankacc=NL33ING889999992,bankcur=CAD,erefcol=2

 

Disclaimer

Alhoewel het programma uitgebreid getest is kunnen er altijd overhoopt fouten achtergebleven zijn of er kunnen wijzigingen in CSV bestanden etc geweest zijn. CoenFin Software aanvaard dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor gegevensverlies of niet goed gegane conversies etc. Wel staat CoenFin Software ten alle tijden open voor suggesties en voorstellen tot verbetering.

 

Screenshots

 

 

Bestellen

Indien u het programma getest heeft en geen restrictie wilt hebben voor het aantal in te lezen mutaties dan kunt u met onderstaande formulier een bestelling plaatsen. U krijgt dan vervolgens een e-mail met hoe u het licentiebedrag van € 43,56 inclusief omzetbelasting kunt voldoen. Na ontvangst van het bedrag zal de licentie zo spoedig mogelijk (binnen 48 uur, meestal binnen 1 dag) gemaild worden (houdt uw spambox in de gaten).

Zorg ervoor dat u de software eerst test met uw administratieve pakket om na te gaan of alles werkt. Digitale goederen vallen niet onder het recht op bedenktijd. Na bestellen en betaling verkrijgt u het licentiebestand en is uw bestelling definitief.

Vul onderstaande gegevens in:

 

Update geschiedenis

 

Versie

Datum

Opmerking

MT940 Creator 2.07 07-07-2024

In deze versie:
- Fix voor errormelding bij export naar CAMT053 als er transacties maar 1 dag beslaan.
- Met name nieuwe varianten Revolut

- Nieuwe import mogelijkheden: SAXO Bank en Finabank (Suriname)
- Naast varianten Revolut ook varianten van Shopify, Transferwise, Finom. CITI en UBS.

MT940 Creator 2.06 26-05-2024 In deze versie:
- CAMT053 export kan nu ook per maand worden gesplitst. Daarnaast is binnen CAMT053 nu ook per dag een afschrift mogelijk in de export (net zoals bij de MT940 export mogelijk is).
- Op hoofdscherm is nu ook gelijk zichtbaar wat soort export is welke ingesteld is.

- Nieuw import mogelijkheden: Florijn, Societe Generale, Visa World Card Business Nederlands, Van Lanschot Kempen effecten, Commerzbank Nederland, ABN AMRO beleggingsrekening, Wallet Geld voor Elkaar, CITI Bank, UBS, Swan, NEO en Eurobank.
- Daarnaast nieuwe csv en excel varianten van: ICS creditcard, Worldfirst, AMEX, CommerzBank, N26, Belfius, IZettle, Pleo, Finom, Revolut en Rabobank.
MT940 Creator 2.05 07-01-2024

In deze versie:
- Export optie toegevoegd: Triodos CAMT053
- Nieuwe import mogelijkheden: Schatkistbankieren, Etsy, Currency Cloud, Royal Bank of Canada op Bonaire, Finductive Bank, PermataBank Indonesia, Finom, Metro Bank, Pindirect, Wamo bank, Decathlon en Silverbird.

- Daarnaast ook diverse nieuwe varianten o.a. inzake Wise.
- Commandline is uitgebreid. Optioneel kan valuta worden meegegeven en EREF kolom worden ingesteld
- Het is thans makkelijker om een fictief IBAN nummer te genereren en andere valuta te selecteren.
- In transactieoverzicht kan achteraf valuta en bankrekening worden aangepast. Daarnaast kan ook bedragen van teken worden gewisseld
- Er is een info knop op voorscherm gezet tbv makkelijker doorgeven welke herkenning niet goed werkt.

MT940 Creator 2.04 07-05-2023 HOTFIX voor MAC OSX 13.3.1 (a) gebruikers welke een foutmelding kunnen krijgen bij het selecteren van een CSV / Excel bestand

Daarnaast:
- Optie toegevoegd (beta) om na het inlezen mutaties te bekijken en aan te passen. Dit wordt nog verder uitgewerkt in toekomste versies.
- CAMT053 export SNS/ASN/Regiobank (beta) toegevoegd
- Nieuwe importmogelijkheden: DFM Bank, Rabobank SmartPay, Cledara, Clearhaus, BitKassa Excel, Pleo, ING spaarrekening Engels, IC com ee bank, Ebury, Bitsafe Payments en Barclay’s Bank

MT940 Creator 2.03 20-11-2022

In deze versie:
-Command prompt mogelijkheid toegevoegd

 - Doorlopende nummering rekeningafschriften toegevoeg

- Bij valutaconversies wordt oude bedrag en valuta in omschrijving getoond

- Diverse banken zijn toegevoegd qua herkenning: Zapad Banka, CCV Shop, Sprinque, Fiverr, Etsy, Ebay cost invoice en Julius Baer.

- Daarnaast diverse nieuwe varianten toegevoegd.

MT940 Creator 2.02 26-06-2022

In deze versie:
- betere ondersteuning voor Darkmode.
- BUNQ MT940 export mogelijkheid toegevoegd
- Optie om omschrijvingen aan en uit te zetten. Daarnaast is het mogelijk om een omschrijving als end to end referentie (EREF) aan te wijzen. Vink daarvoor het vinkje Instellen Omschrijvingen Instellingen aan.
- Bij sommige MT940 / CAMT exports wordt EREF zichtbaar in export. E.a. bij de CAMT053 en bij Mijn ING Zakelijk / KNAB Bank
- Diverse banken zijn toegevoegd qua herkenning: Danske Bank, NatWest bank, Credit Agricole, iBanq, Credit Suisse, Rebobank SmartPin, Nexo, Alpha FX Group, MultiSafepay, Aareal Bank, ING InsideBusiness, Paysera en InsingerGilissen.
- Daarnaast diverse nieuwe varianten toegevoegd.

MT940 Creator 2.01 22-02-2022

In deze versie vooral toevoegingen van varianten van AMEX, Sparkasse, juni.co en Crelan Bank.

Nieuwe importmogelijkheden betreffen: GoCardless, Zalando, CaixaBank en 3SMoney.

Daarnaast is in deze versie betere controle op fouten toegevoegd door o.a. een check of datums goed zijn ingelezen. Daarnaast is het nu ook makkelijker om een melding van het niet herkennen van een CSV naar CoenFin te e-mailen zodat makkelijker het probleem gevonden kan worden of een herkenning kan worden toegevoegd. Indien bestand niet herkend dan graag nog zelf aangeven in de e-mail welke bank / payprovider het was.

MT940 Creator 2.00 21-11-2021

Grote update:

Met deze versie zijn er grotere wijzigingen onder de moterkap uitgevoerd, waardoor meer een meer instellingen in een database worden weggeschreven i.p.v. een ini-bestand. Ook is het licentiemodel aangepast. Met deze update zijn ook de volgende functies toegevoegd (nieuwe licentie nodig):

- Export mogelijkheden naar CAMT053 bestanden (ING, Rabobank, ABN AMRO en PostFinance Bank)

- Mogelijkheid om transacties om te rekenen van de een naar de andere valuta

Voor oude en nieuwe licenties:

- Importmogelijkheden toegevoegd: N26 (engels), Transfer(Wise) nieuwe csv varianten, EBAY Nederland, Intergiro, Juni.co, Orco Bank (Antillen), Banco di Caribe N.V (Antillen), MCB Bank (Antillen), HOLVI Excel, Unicaja Banco, AMEX Germany, ING bank effectenrekening, Handelsbanken Nederlands en iBanFirst.

Diverse kleine bugs.

MT940 Creator 1.29 10-07-2021 - In deze versie functie toegevoegd om het saldo standaard als uitbetaling in de MT940 te boeken door vinkje aan te zetten voor selectie CSV bestand van 'Saldo als uitbetaling'.
- Nieuwe import mogelijkheden: ICEPay, Cardmarket, Revolut business, MT940 Reader csv, Bitsafe Payments, KNAB excel, UBS bank (Deutschland), EBAY Nederland, Banco Sadabell, Sparkasse en SumUp
- Updates voor importmogelijkheden van: Soldo, PayPro, Payoneer, Belfius Belgie, Shopify
- Export toegevoegd van Van Lanschot
Diverse bugs opgelost waardoor o.a. soort export niet altijd goed bewaard bleef.
MT940 Creator 1.28 28-03-2021 In deze versie met name updates en toevoegingen nieuwe herkenningen van CSV bestanden:
- Updates herkenning Stripe bestanden na wijziging. Daarnaast ook updates voor Amazon, Netteller, Revolut en Gazprom.
- Toevoeging opties om niet leesbara tekens niet te exporteren naar het MT940 bestand.
Nieuwe importmogelijkheden: Fintro BNP tabgescheiden, Barion (Excel), Bol.com (Excel), DiPocket, Stripe transfers, Rabobank engelse CSV, HOLVI (excel), Shopify uitbetalingen, Intercash, Trasferwise betalingen, Upwork, Nordea Finland, ING buitenlandse valuta rekening CSV en ING bank engelstalige CSV's. 
MT940 Creator 1.27 08-11-2020 - In deze versie is het mogelijk om ook OFX - Open Financial Exchange bestanden te genereren om deze vervolgens in te lezen in Microsoft Money of in AceMoney etc.
- Daarnaast bug opgelost waardoor bij Paypal in sommige gevallen niet alle bedragen goed werden omgezet. Daarnaast verbeteringen in de salderingopties t.b.v. Paypal.
- Bij CODA bestanden een volgnummer op basis van datum toegevoegd in plaats van een volgnummer welke standaard 000 was. Daarnaast bug opgelost waardoor sommige boekhoudpakketten nog aanvullende regels verwachten en het CODA bestand daardoor niet konden verwerken.
- Nieuwe importmogelijkheden: BNP Paribas Fortis, Santandar, WorldFirst, Bunq (engelse versie csv), Amazon Spanje en ING Bank spaarrekening
MT940 Creator 1.26 31-08-2020

In deze versie implementatie van herkenning van het nieuwe CSV bestand van de ING Bank.

Daarnaast de volgende nieuwe importmogelijkheden:

- Pay.nl, Crelan Bank, AfterPay, Rabobank VISA Creditcard

Nieuwe functies zijn:

- Salderen van kosten Paypal, salderen bijschrijvingen Paypal en salderen reserveringen Paypal.

MT940 Creator 1.25 23-05-2020

Met deze versie kunnen ook Excelbestanden worden gelezen. Thans is qua import Isabel en Argenta België geïmplementeerd. In die toekomst zullen meer Excel bankbestanden kunnen worden geimplementeerd.

Nieuwe importeermogelijkheden
- Komercni banka, Shopify, ICS Creditcard ABN, Aareal Bank AG, Holvi Payment Services, Nagelmackers.be, SimpledCard, Soldo.com

Daarnaast Nieuwe varianten van Revolut, Omnikassa etc.

Nieuw opties zijn:

         -  Filteren op valuta bij importeren (zet vinkje aan bij pop-up)

       - Mogelijkheid bepaalde woorden uit omschrijving te verwijderen bij importeren

MT940 Creator 1.24 24-12-2019

Nieuwe importmogelijkheden
- Revolut, Volksbank Gronau, Gazprom Bank, Commerzbank AG, Hello Bank (Belgie), Quickbooks, Bunq (NL), BNP Paribas NL, Mizuho Bank.

Daarnaast diverse varianten van ICS creditcard, Deutsche Bank etc.


Nieuwe exportmogelijkheden
- Deutsche Bank (NL)

Daarnaast diverse kleine aanpassingen. Daarnaast is er ook weer een 32 bits versie beschikbaar.

MT940 Creator 1.23 20-07-2019

In deze versie diverse aanpassingen doorgevoerd en bugs opgelost. O.a. bug opgelost waarbij bij een dagexport Paypal het saldo niet goed getoond werd.

Nieuwe importmogelijkheden:

- TransferWise, Bank van Breda creditcard, CURO Payments, Amazon UK, Amazon FR, PayPro, BNP Paribas Belgie (Franse versie), Bunq, DEGIRO, Creditcard Rabobank en Sparkassa

Daarnaast diverse varianten van aangepaste CSV bestanden.

Nieuwe export mogelijkheid:
- KNAB structured

MT940 Creator 1.22 16-02-2019 Vanaf heden is de Windows versie ook 64 bits. Indien nog een 32 bits versie nodig is hier per e-mail om verzoeken. 

Stripe is net als Paypal slim gemaakt voor de herkenning van CSV bestanden daar Stripe flexibiliteit kent van de kolommen die in het CSV bestand staan. Hierdoor zouden Stripe CSV bestanden beter herkend moeten worden.

Nieuwe importmogelijkheden:
- Vidanovabank (Curacao), CapitalOne VISA, SEPAY, Izettle, Omnikassa, BBVA, Amazon (Duitsland), CIC (Frankrijk) 
- nieuwe CSV versies van: Van Lanschot, Rabobank, KNAB Bank (extra kolom)

Nieuwe exportmogelijkheid:
- Triodusbank
MT940 Creator 1.21 29-07-2018

Update Paypal:

Update vanwege aanpassing datumnotitie in Engelse Paypal CSV. Voor oude CSV bestanden is in het menu instellingen optie opgenomen om oude datumnotitie te kunnen verwerken.

 

Update AMEX Nederlandse variant:

Hier werd sinds de vorige update de getalnotitie niet goed verwerkt. Dit is gefixt.

 

Nieuwe importmogelijkheden:
- DEGIRO, KLARNA Payout, Bank J.Van Breda & C en variant ING Creditcard zakelijk

Nieuwe exportmogelijkheid:

- ASN Bank MT940

Het is thans ook mogelijk als menu optie om de dagafsluiting van dommige MT940 bestanden uit te schakelen. Daarnaast diverse kleinere aanpassingen en bugfixes.

MT940 Creator 1.20 12-05-2018

Nieuwe importmogelijkheden:
- KNAB Bank csv (nw versie)
- ING Bank Belgie (nw versie)
- Argenta Belgie
- ABN AMRO csv
- BOA 
- CapitalOne
- JP Morgan bank (NL)

Daarnaast volgt nu een melding als de licentie succesvol is toegevoegd. Daarnaast zijn diverse kleine bugs opgelost.

MT940 Creator 1.19 11-02-2018

Nieuwe importmogelijkheden:
- Rabobank nieuwe stijl CSV
- N26 bank (Italie)
- American Express
- EMS
- MyPos
- Barion

Daarnaast bug opgelost met onjuist teken bij begin- en eindsaldo's van enkele centen. Daarnaast nog enkele kleine bugs opgelost.

MT940 Creator 1.18 10-12-2017

Nieuwe importmogelijkheden:
- BitPay
- Neteller
- Record bank (Belgie)
- ABN AMRO (csv)
- Hipay

Daarnaast aanpassingen aan Ingenco/Ogone vanwege varianten en aanpassingen. Daarnaast aanpassing SNS csv import. Daarnaast diverse kleinere bugs gefixt.

MT940 Creator 1.17 02-04-2017

Diverse aanpassingen aan onder andere Paypal en kleine bugs in programma gefixt.

Nieuwe exportmogelijkheid:
- Rabobank unstructured

Nieuwe importmogelijkheden:
- First American Bank
- Mollie
- Billink.nl
- Fidorpay

Daarnaast diverse varianten van reeds eerder geimplementeerde importmogelijkheden.

MT940 Creator 1.16 04-12-2016 - Diverse aanpassingen tbv ondersteuning nieuwste versies CSV Paypal
- Multilanguage opties (door op vlag te klikken kan taal worden aangepast)

Nieuwe importmogelijkheden:
- Klarna
- Visa World Card Business
- KBC Bank, nieuwe CSV bestand variant
MT940 Creator 1.15 16-10-2016

Vanaf deze versie worden Paypal bestanden herkend bij selectie van het bestand. Daarnaast is het programma aangepast om de nieuwe CSV bestanden welke Paypal aanbiedt te herkennen.

Nieuwe importmogelijkheden:

- American Express
- Baltikums Bank

Daarnaast zijn diverse kleine aanpassingen doorgevoerd o.a. probleem bij negatieve transactiekosten.

MT940 Creator 1.14 18-09-2016

Nieuwe importmogelijkheden:
- NMB Zimbabwe
- Commerzbank AG
- Belfius (België)
- Handelsbanken (Nederland)

 

Nieuwe exportmogelijkheid

- Met deze versie kunnen ook Belgische CODA bestanden gegenereerd worden. 

MT940 Creator 1.13 25-06-2016

Diverse outputfilters toegevoegd. Hiermee kunnen dubbele namen, tegenrekeningen etc. verwijderd worden.

Daarnaast correctie bug waardoor er bij amerikaanse getalnotatie in Windows er lege regels ontstonden.

MT940 Creator 1.12 14-05-2016

Nieuwe importmogelijkheden:
- AXA Bank (België)
- KBC Bank (België)
- ING Bank (België)
- ING Bank effectenrekening (inclusief op aparte regel zetten dividendbelasting)

Aanpassingen:
- Correctie bug met retour transactiekosten Paypal kleiner dan 1 euro
- Toevoeging uniek kenmerk aan de transactiekosten om melding dubbele transacties te voorkomen.
- Maximaal aantal transacties per keer naar 100.000 i.p.v. 5.000 

MT940 Creator 1.11 28-03-2016 Nieuwe importmogelijkheden:
- Moneybookers / Skrill
- Stripe

Aanpassingen:
- Volksbank MT940 export geupdate voor ondersteuning DATEV boekhoudpakket
- BNP Paribas Belgie import is geupdate om bug op te lossen herkenning debet/credit
- Betere ondersteuning gebruik programma in netwerkomgeving. Neem contact op voor meer informatie.
MT940 Creator 1.10 24-01-2016

Nieuwe importmogelijkheden:
- ICS creditcard
- Buckaroo
- PaySquare
- Atos Worldline
- Moneyou

Exportmogelijkheden:
- Volksbank MT940 (Duitsland)

Daarnaast:
- Gedeeltelijke automatische herkenning van Paypal CSV bestanden
- Editor toegevoegd voor aanpassen ini bestand van de MT940 Creator
- Updatemelding is verbeterd.
- Diverse kleine verbeteringen.

MT940 Creator 1.9 03-11-2015 - HOTFIX VOOR PAYPAL!: In versie 1.8 werden de Paypal transactiekosten niet goed verwerkt. Dit is nu hersteld. Bij conversies met versie 1.8 zullen dus waarschijnlijk de transactiekosten niet zijn verwerkt. Dit zal eenmalig handmatig gecorrigeerd moeten worden, saldoverschil = transactiekosten of indien mogelijk met deze versie van de MT940 Creator een nieuwe MT940 genereren en deze als vervanging inlezen.
- Sisow CSV toegevoegd.
MT940 Creator 1.8 06-10-2015 - Probleem opgelost waarbij begin en eindsaldo's van MT940 bestanden niet meer klopten indien saldo negatief werd gedurende een periode.
- Rabobank MT940 bestand soort is geupdate en sluit nu dagelijks af waardoor deze ook in de boekhouding (voor sommige pakketten) op dagbasis wordt geboekt i.p.v. per maand.
- Ayden CSV en Volksbank (Duitsland) toegevoegd.
MT940 Creator 1.7 29-08-2015 - Er is een reparatieoptie toegevoegd voor het repareren van CSV bestanden welke in Excel zijn geopend
- Voor accountantskantoren en administratiekantoren is er een optie om per klantmap een snelkoppeling te maken waarbij per klantmap de instellingen worden opgeslagen (van bijvoorbeeld de bronmap en de outputmap). Deze optie werkt thans alleen in de Windowsversie.
- Toevoegingen van nieuwe soorten MT940 bestanden als export mogelijkheid: ABN AMRO unstructured en KNAB Bank.
- Toevoegingen van diverse CSV bestanden die herkend en omgezet kunnen worden: BNP Paribas België, Bankingtools en Offline Rekening Overzicht (OROV). De laatste twee voor bijvoorbeeld overgang naar AFAS personal.
- Diverse kleine verbeteringen
MT940 Creator 1.6 29-04-2015 - Programma is overgegaan naar een andere ontwikkelomgeving waardoor ook voor de MAC OSX een versie beschikbaar is gekomen. Het windows programma is hierdoor qua bestandsgrote wel groter geworden. De functionaliteiten zijn niet gewijzigd. 
Anders dan in de oude versie kunt u nu in het menu instellingen kiezen voor selecteer licentiebestand. Hierdoor wordt het licentiebestand herkend. Bij windows gebruikers wordt het licentiebestand automatisch geconverteerd naar een nieuwe versie. Indien u gebruik gaat maken van MAC OSX en reeds een licentiebestand heeft neem dan even contact op. U krijgt dan een nieuw licentiebestand welke geschikt is voor de MAC OSX.
Het licentiebestand en het .ini bestand waar alle instellingen etc. worden weggeschreven zijn nu op een centrale locatie (application data) weggeschreven. In het menu instellingen is in dit kader ook een menuoptie toegevoegd om direct het MT940Creator.ini bestand te benaderen. 
- Van Lanschot CSV's kunnen nu worden geconverteerd.
- ABN AMRO TAB tekstbestanden kunnen worden geconverteerd.
- Ten aanzien van de eerder op de website gezette MAC OSX versie 1.5 is een bug opgelost waardoor ook weer negatieve bankstanden kunnen worden ingegven.
MT940 Creator 1.5 24-03-2015

- Meerdere varianten MT940 bestanden toegevoegd hierdoor ook ondersteuning voor SmartFMS
- Bij splitsen per maand wordt nu ook een jaartal toegevoegd. Bestanden kunnen nu over meerdere jaren worden gesplitst 
- Extensie mogelijkheid .txt toegevoegd
- Boekdatum kan geforceerd aangezet worden in MT940 bestand
- Ondersteuning voor de Surinaamse Bank NV
- Mogelijkheid om filter aan te zetten om bijvoorbeeld alleen af of alleen bijschrijvingen te exporteren.
- Diverse aanpassingen voor overgang naar site www.coenfin.nl

MT940 Creator 1.4 24-01-2015

- Toevoeging van KNAB-Bank.
- Aanpassingen MT940 export 'Standaard' MT940 zodat deze ook geschikt is voor (oudere versies) van Snelstart.
- Bronlocatie en exportlocatie worden nu bewaard.

- Keuzemogelijkheid voor bestandsnaam (oorspronkelijke bronnaam of bankrekeningnummer)

- Export bestandsextensie wordt bewaard.

- Updatecheck kan aan en uit worden gezet.

MT940 Creator 1.3 08-01-2015 - Toevoeging ING CSV varianten (IBAN)
MT940 Creator 1.2 02-01-2015 - Toevoeging van ING Girotel en Argenta Nederland.
- Probleem opgelost waarbij bij meerdere conversies achter elkaar van verschillende rekeningen het bankrekeningnummer van de eerste conversie werd bewaard.
- Probleem opgelost waarbij duizendtalscheiding in gegenereerde MT940 bestanden naar voren kwam waardoor deze in sommige boekhoudpakketten niet werkten.
- Indien gekozen wordt voor uitsplitsen per maand dan worden de mutaties automatisch op datum gesorteerd door het programma.
MT940 Creator 1.1 12-12-2014 - Keuzemogelijkheid toegevoegd voor het generen van drie soorten MT940 bestanden. Een standaart unstructured MT940 bestand (ING-stijl), een met GVC codes gestructureerde MT940 bestand en de MT940S (structured). Hierdoor werkt het programma nu ook met Davilex Online (MT940S).
MT940 Creator 1.0 10-12-2014 Eerste versie