Naam

: BankStatement Analyser

Versie

: 1.0

Taal

: Nederlands

Laatste versie datum

: 1 juni 2020

Kosten:

Een jaarlicentie kost € 35,- exclusief BTW.
Gratis uit te proberen. Gratis versie kan maximaal 100 mutaties inlezen en toont bij export om de 10 transacties 'DEMO' in velden.
 

Download 32 bits

Download 64 bits

 

Download

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen

 

Voor het uitvoeren van analyses op bankbestanden is het handig om een tool te hebben waarmee digitale bankbestanden zoals CAMT053, CAMT052, MT940 en Belgische CODA bestanden leesbaar gemaakt kunnen worden. De data in deze bestanden kan met dit programma ge-exporteerd worden naar Excel (voor nadere analyses), naar HTML (om de bankmutaties in rekeningafschrift vorm te bekijken) of naar een CAMT053 bestand (om bijvoorbeeld CAMT bestanden samen te voegen of een MT940 om te zetten naar CAMT053 formaat). Daarnaast kan de database (sqlite) ge-exporteerd worden voor analyse doeleinden in bijvoorbeeld powerBI.

Daarnaast zijn er analyse mogelijkheden door zoeken naar teksten, doorklikken op tegenrekening (PartyIBAN) etc. De analyse mogelijkheden zullen komende versies verder uitgebreid worden. 

Het programma kan gezien worden als opvolger van de MT940 Reader. De BankStatement Analyser kan echter overweg met CAMT bestanden en splitst de :86: van MT940 bestanden (thans van de grootbanken in Nederland) op basis van de specifieke structured velden in apart velden.   

 

U kunt het programma downloaden en uitproberen om te testen of uw bankbestanden naar behoren kunnen worden ingelezen en geconverteerd. Zonder licentie kunt u maximaal 100 mutaties inlezen. Indien het programma naar behoren werkt kunt u een (persoonsgebonden) jaarlicentie aanschaffen voor € 35 exclusief BTW.

 

Werking

Met de knop 'Open' kiest u een of meerdere bankbestanden welke u wilt inlezen (CAMT053/52, MT940, CODA). Het programma herkent zelf welk soort bankbestand het betreft en start het inlezen van de mutaties.

Nadat u het bankbestand(en) heeft ingelezen kunt u een analyse uitvoeren op de bankbestanden:

 

Er zijn bij de analyses diverse drill down mogelijkheden. Door dubbel te klikken op een tegenrekening (PartyIBAN) toont alle transacties van deze tegenrekening etc. Velden waar u op kunt dubbelklikken hebben een licht blauwe kleur.

 

Bij een analyse kunt u makkelijk regels kopieren, of nader zoeken binnen de dataset:

 

 

 

Daarnaast kunt u het ingelezen bankbestand(en) exporteren naar:

 

Bij HTML weergave krijg je in je browser het afschrift in zichtbare vorm te zien:

 

 

  

Om snel te schakelen is er ook een database 'Swap' optie ingebouwd:

 

 

Voeg snel ingelezen bankbestanden toe zodat u deze later snel kunt raadplegen als u verschillende bankbestanden om en om aan het analyseren bent. U hoeft dan niet telkens dezelde bankbestanden opnieuw in te lezen. U opent gewoon de database met daarin de ingelezen gegevens.

 

Disclaimer

Alhoewel het programma uitgebreid getest is kunnen er altijd overhoopt fouten achtergebleven zijn. Daarnaast is het een nieuw programma welke nog verder verbeterd zal gaan worden. Ik aanvaard dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor gegevensverlies of niet goed gegane conversies etc. Wel sta ik ten alle tijden open voor suggesties en voorstellen tot verbetering.

 

Screenshots

 

 

Bestellen

Indien u het programma getest heeft en geen restrictie wilt hebben voor het aantal in te lezen mutaties dan kunt u met onderstaande formulier een bestelling plaatsen. U krijgt dan vervolgens een e-mail met hoe u het licentiebedrag van € 42,35 inclusief omzetbelasting kunt voldoen. Na ontvangst van het bedrag zal de licentie zo spoedig mogelijk (binnen 48 uur, maar in 99% van de gevallen nog dezelfde dag) gemaild worden (houdt uw spambox in de gaten).

Digitale goederen vallen niet onder het recht op bedenktijd. Na bestellen en betaling verkrijgt u het licentiebestand en is uw bestelling definitief.

Vul onderstaande gegevens in:

 

Update geschiedenis

 

Versie

Datum

Opmerking

BankStatement Analyser 1.0 01-06-2020 Eerst versie van de bankstatement analyser