Naam

: UBL Invoice Tools

Versie

: 0.1

Taal

: Nederlands

Laatste versie datum

: 9 januari 2016

Kosten:

: Basis functies gratis.    Voorlopig alleen beta versie.
 

Download

 

   

Download

   

 

 

 

 

 

 

 

  Algemeen

Een ondernemer van de toekomst spreekt en denkt in UBL. UBL is namelijk de afkorting voor Universal Business Language en is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen of bestelbonnen, ontwikkeld door OASIS. UBL maakt gebruik van XML om gegevens uit te wisselen.

Zeker op het gebied van inkoopfacturen maakt UBL het mogelijk om eenvoudig inkoopfacturen automatisch te boeken zonder gedoe met het niet goed herkend worden van informatie van gescande facturen door scan- en herkensoftware. UBL inkoopfacturen bieden ook de mogelijkheid om uitgebreidere informatie op te nemen dan op een pdf factuur / papieren factuur getoond kan worden. Veel boekhoudsoftware leveranciers hebben reeds facturatie in UBL en automatische verwerking van UBL geimplementeerd. Zie ook de UBL Ketentest.

 

UBL Invoice Tools biedt inzicht in de informatie in een UBL factuur. Thans is er een beta van het programma beschikbaar welke thans de mogelijkheid geeft om UBL bestanden te bekijken.

Toekomstige toevoegingen zullen zijn:

- Bladeren door meerdere UBL bestanden

- Wijzigen doorvoeren UBL bestanden

- Details inzien energiefactuur.

- Conversie van andere efacturen naar UBL.

  

Werking

Kies met Open UBL Invoice een UBL e-factuur. De inhoud wordt inzichtelijk getoond verspreid over drie tabbladen. U kunt gegevens naar het klembord kopieren voor nadere bewerking. U kunt tevens een embedded PDF bestand opslaan als seperaat pdf bestand.

 

 

Disclaimer

Alhoewel het programma uitgebreid getest is kunnen er altijd overhoopt fouten achtergebleven zijn. Daarnaast is het een nieuw programma welke nog verder verbeterd zal gaan worden. Ik aanvaard dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor gegevensverlies of niet goed gegane conversies etc. Wel sta ik ten alle tijden open voor suggesties en voorstellen tot verbetering.

 

Screenshots

 

 

Update geschiedenis

 

Versie

Datum

Opmerking

UBL Invoice Tools 0.1 09-01-2016 - Betreft eerste versie. Biedt mogelijkheid om UBL facturen te bekijken.